Actualitat

Criances en clau comunitària

Aquest any, des de L’Harmonia s’està impulsant un nou grup de treball, un grup de criances, que compren diferents etapes que van des de l’embaràs fins a l’adolescència i que apareix davant la necessitat de crear un espai on poder parlar, reflexionar i posar en comú els interessos al voltant de la criança. 

Aquest grup vol ser un espai de trobada participatiu i cooperatiu que s’adapti a les dinàmiques i activitats, d’acord amb les necessitats, motivacions i prioritats que anem determinant col·lectivament en les trobades mensuals que es realitzen.

 

El perquè d’aquest grup apareix davant la necessitat de crear espais de comunitat i seguretat per a famílies, on puguin anar sorgint necessitats comunes i coordinació entre iniciatives, activitats i serveis ja existents, com per exemple les diferents entitats de criança ja vinculades a l’Ateneu.

Actualment, hi ha tres entitats que formen part d’aquest nou grup de criances: Nadons en Harmonia, grup pioner a l’Ateneu en matèria de criança i que aquest any, igual que l’Ateneu, complirà deu anys; Juguem en Harmonia, entitat que gairebé després de sis anys ha desaparegut aquest mes de gener, per manca de relleu; i Mamis Molonas, grup de criança de nadons (d’1 a 3 anys) i que va arribar la passada primavera a l’Ateneu. De totes maneres, al grup també hi trobem professionals del CAP i veïnes que a títol individual aporten el seu granet de sorra.

Cal mencionar, que les actuals integrants del grup són tot dones, i per tant, un cop més, queda palès el paper de les dones quan parlem de la criança. 

 

L’objectiu de les trobades és sumar sinergies entre les diferents entitats, així com amb qualsevol veí i veïna que estigui interessada en formar part, aportar iniciatives o bé compartir necessitats que puguin detectar en relació a la criança.

En aquestes trobades, identifiquem la necessitat de tenir un espai de criança propi, on l’essència de tot plegat pivoti sobre maternar i paternar en clau comunitària, i on es posi  en valor la importància de teixir xarxes que ajudin a compartir experiències, a recolzar i cuidar-nos entre nosaltres i crear un espai segur per fer tribu. 

Volem que també pugui ser un espai de joc obert i acompanyat on poder fer xerrades, tallers o activitats dirigides per professionals, que tractin temes, que ara per ara, ens preocupen a les famílies,  com per exemple: saber com gestionar l’ús de pantalles, l’acompanyament emocional i sexual, aspectes nutricionals, la prevenció d’abusos sexuals, etc. 

 

Per dur a terme el projecte necessitem gent amb ganes de participar, de col·laborar i on la falta de temps o les logístiques complicades no siguin un fre, ja que les trobades mensuals que es realitzen poden ser presencials o virtuals

Així doncs, fem una crida a participar en aquest grup per donar-li l’impuls que es mereix.

Configuració de cookies


Tanca Més informació