Actualitat

Infiltració d’Estat: Un atac als moviments socials de Sant Andreu

Dilluns 30 de gener, un nou inici de setmana. Però no com qualsevol. De sobte, una notícia, missatges i notificacions es converteixen en un cop a la boca de l’estómac que ens deixa sense alè.

La publicació d’un reportatge d’investigació de La Directa destapa la infiltració d’un agent del Cos Nacional de Policia espanyol a moviments socials i sindicals de Barcelona i a projectes i espais comunitaris i anticapitalistes del poble de Sant Andreu de Palomar. A més, aquesta recerca periodística denuncia que el policia encobert va establir vincles sexoafectius com a estratègia per aconseguir informació i accés a aquests entorns.

La violència patriarcal i institucional del cas recorda que estem davant d’un engranatge represor que no dubta d’utilitzar qualsevol estratègia per extorsionar i debilitar els llaços i projectes creats des de la base. Denunciem aquestes pràctiques inadmisibles que vulneren la integritat de les persones i que atempten contra els drets individuals i col·lectius. Alhora, advoquem perquè aquestes formes de repressió trobin una resposta col·lectiva i perdin la impunitat que les envolta.

L’atac que suposa un fet com aquest als espais i moviments de transformació social i comunitària i a les persones que dia a dia els omplen de vida, no pot tenir altra resposta que l’enfortiment del suport mutu, el reforç de la solidaritat i la priorització, més encara, de les cures. Amb aquesta mirada abracem les persones i col·lectius afectats, així com refermem el nostre compromís amb els teixits comunitaris i reivindicatius que fan trontollar un sistema ple d’injustícies i desigualtats. Les pràctiques transformadores són més presents, més vives i més vigents del que el dia a dia ens deixa veure, així doncs embolcallem-nos-hi!

Un cop recuperades del primer xoc causat per la notícia, ens tornarà l’alè per saber-nos més enxarxades que mai, defensant-nos i cuidant-nos des dels espais i entorns de transformació comunitària. Animem a seguir les convocatòries que sorgeixin i a mantenir-nos informades del cas #EspionatgedEstat. 

Dimecres 1 de febrer a les 18.30h ens sumem a la convocatòria de manifestació, a la Rambla de Fabra i Puig 28, davant La Cinètika. Contra l’espionatge sense escrúpols, SOLIDARITAT SENSE LÍMITS!

 

Imatge

 

 

 

[La imatge destacada que acompanya aquesta notícia és la portada de l’edició 562 de La Directa. Una composició realitzada amb dues fotografies del fals activista Daniel Hernández Pons en l’actualitat i durant la seva etapa en l’escola de policia d’Àvila.]

Configuració de cookies


Tanca Més informació