Per què fem cursos i tallers? | Ateneu L'Harmonia | Gestió comunitària a Sant Andreu de Palomar

Actualitat

Per què fem cursos i tallers?

Amb l’arribada de la primavera et fem noves propostes, carregades de l’energia d’aquests mesos que arriben.

Des de la comissió de cursos i tallers i la comissió gestora entenem que els cursos i tallers són una oportunitat de fer gran el projecte de l’Ateneu L’Harmonia, de compartir complexitats i teixir vincles. En definitiva, de generar al i per al poble un espai més de vida comunitària que sigui fruit del que ens inquieta.

és justament aquest motor que empeny el projecte el que ens fa allunyar de la idea del consum de cultura i d’oci,  i perseguir la voluntat que les accions formatives que oferim fomentin l’esperit crític i la participació activa.

Volem que tinguin un retorn que sigui positiu i transformador per la societat. Entenem que l’Ateneu no és un espai de professionalització, i per això proposem tallers de curta durada, el màxim d’accessibles econòmicament i inclusius.

Com no podria ser d’una altra manera, la gestió comunitària sempre suma i enriqueix al teixit col·lectiu. Aquests mesos proposem tallers que són fruit de la col·laboració amb entitats, algunes del poble o de la comunitat Ateneu, que volen compartir-nos el seu coneixement i experiències: és el cas dels coneixements sobre l’univers d’Azimut, o les noves propostes més artístiques del Grup de Pintors de Sant Andreu.

Seguirem apostant per treballar des d’una mirada feminista, amb el taller d’autodefensa o l’apropament al Tarot com a espai de trobada, o els tallers de Masculinitat (S) del Taller d’homes, i des d’una mirada ecologista, dels nostres tallers de cuina amb ingredients de proximitat i de temporada, o els tallers infantils que ens proposen el grup de 350 Bcn.

A més, i gràcies a la comissió antiestigma de l’Ateneu, som un dels projectes pilots que acollim el projecte de l’Oci Inclusiu de la XAVI (Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent). Per tant, si tens alguna necessitat a l’hora de fer la inscripció o a l’hora de realitzar el taller, ens ho pots fer saber a l’equip de treballadores de l’Ateneu.

Esperem que els gaudeixis, i alhora et convidem a ser part activa d’aquest projecte col·lectiu, tant en els nostres tallers com a altres espais i òrgans de participació de l’Ateneu!