Des de l’Ateneu us volem convidar a l’Espai de Pensament Comunitari, unes jornades d’activitats, tallers i exposicions pensades per bastir-nos de moments de trobada on debatre i fomentar el pensament crític.
Alhora, volem que sigui una oportunitat per donar visibilitat a algunes entitats i comissions de L’Harmonia i fomentar-hi la participació.
Durant el mes de juny i juliol us convidem a venir a la primera edició de l’Espai de Pensament Comunitari:
Dimarts 6 de juny a les 18.30h
Xerrada: Neurodivergència: Trencant estigmes
Aquesta xerrada ofereix un apropament a les neurodivergències i les problemàtiques derivades dels abordatges capacitistes neoliberals a les qüestions relacionades amb la salut mental. A més, vol ser un primer full de ruta per a persones neurodivergents que necessiten assessorament o acompanyament.
A càrrec de Neurodiver Gent, entitat allotjada a l’Ateneu amb un GAM propi.
Dissabte 10 de juny a les 11h
Taller: Posant en dubte les masculinitats hegemòniques
Posar en dubte la identitat masculina tradicional és una responsabilitat individual i col·lectiva. Aquest taller no-mixt per a homes pretén oferir algunes claus per què aquests es facin càrrec del seu paper en la construcció d’una societat més justa i igualitària. Inscripcions gratuïtes.
A càrrec de Louis Barral, activista vinculat a grups d’homes autogestionats. Barral ha dinamitzat tallers per a diversos grups d’homes vinculats als moviments socials. En l’àmbit acadèmic, ha cursat estudis de gènere així com el Màster interdisciplinari en estudis de dones, gènere i ciutadania de la Universitat de Barcelona.
Dimecres 28 de juny a les 18.30h
Presentació del llibre “Jo (Anti)racista”
Al seu primer llibre, Ana Cameros Zabala ens explica una manera de treballar el privilegi blanc a partir d’una proposta que conjuga una teoria molt acurada i accessible amb exemples i elements pràctics que el converteixen en una eina de gran utilitat.
A càrrec de l’autora i la participació de Silvana Cabrera Martínez, activista del moviment antiracista i portaveu de Regularització Ja.
Divendres 30 de juny a les 18.30h
Presentació dels llibres “Urbanismo feminista” i “Mort i vida de les grans ciutats”
La proposta que les autores desenvolupen a Urbanismo Feminista permet al feminisme oferir un contramodel enfront de la ciutat neoliberal. Una ciutat cuidadora que subverteix l’actual ordre de prioritats, superant la dicotomia públic-privat, mitjançant el disseny d’entorns que posin al centre les necessitats d’una població diversa i complexa, que siguin sostenibles en termes socials i ambientals, i en els quals les decisions polítiques i estratègiques estiguin en mans dels seus habitants.
Per la seva banda a Mort i Vida de les grans ciutats Jane Jacobs, teòrica i activista de l’urbanisme humanista estatunidenca, va qüestionar les bases ideològiques, materials, institucionals i polítiques sobre les quals s’han planificat, organitzat i construït les ciutats contemporànies. Unes urbs pensades per excloure la vida quotidiana i les necessitats de la majoria de la gent, uniformitzar i destruir la diversitat (social, d’usos, comercial…), i amb centres i processos de presa de decisions sense la gent del territori. Per contra, fa una apologia de la densitat urbana, dels carrers com a espais segurs, de l’arrelament, dels barris i la cura comunitària.
A càrrec del Col·lectiu Punt 6 i amb la participació de Virus Editorial i la Comissió de Gènere i Cures de l’Ateneu L’Harmonia.
Dimarts 6 de juliol a les 19h
Formació de la Guia de Prevenció de violències i presentació de la Comissió de Gènere i Cures de l’Ateneu L’Harmonia
La Guia de prevenció de violències del Ateneu L’Harmonia és un document pensat per facilitar la identificació i abordatge de violències dins del propi espai. Escrit en clau comunitària, pretén aportar una mirada crítica sobre els nostres propis processos.
A càrrec de la Comissió de Gènere i cures de l’Ateneu l’Harmonia.
Del 5 de juny a l’1 de Juliol
Exposició. L’activisme LGTBI abans i després de Stonewall
A càrrec de Grup d’amics Gais, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals.
Del 3 al 22 de Juliol
Exposició. Fotografia de protesta d’Émilie Désir. Un recorregut per les vagues a França
A càrrec de Contrafotografía.