Actualitat

Volem explicar-te que a l’Ateneu L’Harmonia estem de celebració! :)

Volem explicar-te que el 30 de setembre i l’1 d’octubre celebrem que fa 8 anys que l’Ateneu L’Harmonia és una realitat. 8 anys precedits per la flama encesa un llunyà 2005 quan un grup de veïnes i veïns de Sant Andreu de Palomar ens vam començar a organitzar per a reivindicar un equipament social i cultural a la Fabra i Coats, gestionat pel teixit associatiu de Sant Andreu de Palomar.

Així doncs, a banda dels 8 anys d’Ateneu, en celebrem 17 de l’inici de la lluita. Una lluita imprescindible que ens ha dut fins aquí. Perquè celebrem que fa 17 anys que començàrem a picar pedra, al carrer i també a les institucions, que fa 17 anys que teixim complicitats i poder popular.

L’Ateneu celebra 8 anys perquè la lluita ens va precedir, perquè vam ser nòmades durant bona part del camí, perquè hem tingut la sort d’anar sumant el suport incondicional de moltes altres lluites que ens han fet d’altaveu, que ens han acollit i que ens han acompanyat quan en algun dels múltiples revolts d’aquest viatge.

L’Ateneu és reflex de la utilitat i la necessitat de lluitar i també de recolzar-nos. És per això que una de les nostres prioritats ha estat, és i serà fer d’aixopluc i d’amplificador de les lluites justes, de les mobilitzacions transformadores, de les idees que pretenen fer escac a un sistema pervers i caduc. L’Ateneu vol ser llar del feminisme, de l’antifeixisme, de la responsabilitat ambiental, de la diversitat, de la llibertat d’expressió, del dret a decidir; llar de les persones migrades, de les que són expulsades dels seus habitatges, de les que estimen com volen i a qui volen.

Jaume Sisa deia que “casa meva és casa vostra si és que hi ha … cases d’algú”. L’Ateneu és casa teva, casa nostra, casa de tothom qui vulgui sumar i ens vulgui acompanyar a pujar les escales plegades. Recolzem-nos fins que juntes enderroquem les desigualtats.

Ens acompanyes a brindar plegades per aquests 8+17?✊
🗓 Divendres 30 de setembre i dissabte 1 d’octubre.
🎂 Tiquets pel sopar popular a la venda al taulell d’informació de l’Ateneu.
 👀 Convida a qui vulguis!